#FC6F04
2
0
Servicis
193

Recorregut Urbà

La fundació del municipi pels àrabs i la permanència al llarg dels segles dels moriscs, han originat que el nucli urbà de Suera continue mantenint un claríssim aspecte musulmà; carrers estrets, se succeïxen entre les parets emblanquinades de les cases.

En quant a monuments d'interès destacar l'Església Parroquial dedicada a Ntra. Senyora de l'Assumpció, obra del S. XVIII. Es tracta d'un temple que presenta unes dimensions espectaculars donat el reduït del nucli urbà, és molt semblant a l'Església Major de Vila-real. L'Edifici està compost per una nau central i dos laterals separades per columnes quadrades, d'estil corinti. Conserva frescos d'Oliet i un mural ceràmic en la façana de Manolo Safont. I l'Ermita del Stm. Crist de la Clemència.

Ja fora del nucli urbà ens trobem, amb el despoblat d'origen medieval de Suera Alta, el qual conserva bona part de les seves estructures: cases, molins i carrers. I amb el castell de Suera, més conegut com el Castell de Maüz, que data del S. XII, és d'origen musulmà i va ser construït en la cúspide del turó Suera Alta a una altura de 582 m. Es troba en ruïnes, però la seva silueta retallada abruptament és una de les més cridaneres dels castells de la Serra d'Espadà. Encara s'aprecien grans llenços de muralles i la part inferior del que hagué de ser la torre major. Està associat a quatre alqueries musulmanes a les quals donava protecció i que, després de la conquesta, van ser agrupades en un únic nucli urbà, l'actual Suera.

 

Util

T’ha semblat útil aquesta informació?

Vols comentar-nos alguna cosa?

CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.